Je Vám vězení malé? Zaplaťte si za větší. Jako za hotel!

Vzpoura ve věznicích je prý kvůli nedostatku plochy na jednoho vězně. Když je to málo, tak kolik si připlatí ze svého za větší prostor? Já platím za 1m čtverečný asi 100 Kč měsíčně. Kolik platí vězeň?

MS

Já platím za svůj byt a to je byt v OV. Oni jsou v podnájmu, tedy cena by měla být vyšší. Tak odhadem 200 Kč za metr čtverečný. Kolik si vězeň platí za jemu pronajatou plochu? A kolik platí za jídlo, televizi, posilovnu, knihovnu, za lékařskou péči…? I pobyt v nemocnici stojí denně stovku.

Já si bydlení platím dobrovolně. Dobrovolně jsem si byt koupil. Vězeň si svůj pobyt ve vězení také vybral – až na výjimky – dobrovolně. Nikdo ho k trestné činnosti nenutil. Navíc na 23.000 vězňů máme dalších 12.000 lidí, co se o ně musí starat. Kolik lidí se stará o mě? A kolik z nich se o mě stará, aniž bych jim za to platil?

Je Vám vězení malé? Je to Váš problém. Proč bych Vám měl ještě přispívat na Vaše pohodlí víc. Stačí to, co už dává stát dnes z našich daní na to, aby se vězni rekreovali s plnou penzí.

Pokud s naším vězeňstvím má problém EU nebo jiná instituce, klidně bych argumentoval tím, že ten kdo porušil zákony a normy jako první, byl vždycky a vždycky bude vězeň. Když on nectí práva jiných, proč by  jiní měli zohledňovat nějaké jeho nároky. Páchat trestnou činnost ho také nikdo nenutil. A jestli jsou jim cely malé, postavil bych jim stany někde venku na dvoře. Armáda se jistě ráda nějakých starých a nepotřebných stanů zbaví.

A ještě jeden příklad za všechny – pracuji v kanceláři a právě jsme zjistili, že k dispozici máme na jednoho každého tak zhruba ony necelé 4 metry čtverečné také. A jsme tu dobrovolně a nestěžujeme si. Rozdíl je jen v tom, že se tu neválíme, nechodíme do posilovny nebo na vycházky po dvoře, nemáme tu televizi a jídlo si nosíme nebo kupujeme. A ten nejzásadnější rozdíl je v tom, že jsme tu dobrovolně a můžeme o svoje místo kdykoliv přijít. Stačí si hloupě postěžovat nebo chystat nějakou vzpouru proti zaměstnavateli.

P.S. A ještě drobnost - neslyšel jsem o vězni, kterého by z vězení na hodinu vyhodili…

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 27.10.2011 7:30 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1212x